Yeni doğan ve 1 aylık bebek nasıl uyutulur?

Yeni doğan bebekler ile 1 aylık bebekleri uyutmak deveye hendek atlatmaktan zor olabilir. Yeni doğan bebekler ile 0-3 ay arası bebeklerin uyku düzenine ilişkin internette şöyle bir arama yapsanız karşınıza saçları...

Yeni doğan bebekler ile 1 aylık bebekleri uyutmak deveye hendek atlatmaktan zor olabilir. Yeni doğan bebekler ile 0-3 ay arası bebeklerin uyku düzenine ilişkin internette şöyle bir arama yapsanız karşınıza saçları fönlü, güzel makyajlı,  şık şıkıldım uzmanlar çıkar ve size bebeğinizin günde 16 ila 20 saat uyuması gerektiğini söylerler. Oysa ki bir çok bebek hayatlarının ilk aylarında bırakın 20 saat uyumayı, uykuya dalmamaya yeminli gibi görünürler. Huzursuzluk, ağlama nöbetleri de cabası! Denemediğiniz uyku pozisyonu, emzik, yatak, döşek kalmaz yine de bebeğinizi uzmanların söylediği gibi uyutamazsınız.

'Uyusun da büyüsün' ninnileri bebekleri değil anneleri uyutmak için var!

Bebekler neden uyumaz?

İşe mutlaka hayati ihtiyaçlarla ilgili durumları kontrol ederek başlayın. Bebekleri uykusuz bırakan en hayat ihtiyaç 'doyamamak' ikincisi de 'gaz sorunları'dır. Çoğunlukla iki durum birbirini tetikler. Bebek doymak için emer ancak gazın yarattığı şişkinlikle huzursuzlanır doyamadan emmeyi keser. Açlık ve acı karışır, uykular kaçar. 

Bebeğim aç mı, sütüm yetmiyor mu?

Uykusuzluk söz konusu olduğunda biz annelerin ilk aklına gelen 'bebeğim aç mı, sütüm yetmiyor mu?' kaygısı oluyor. Süt yetersizliği uykusuzluğun bir nedeni olabilir. Eğer yüksek iştahlı bir bebeğiniz varsa ve süt miktarınızın yetmediğini düşünüyorsanız devam sütü desteği alın ve bebeğinizin uykuya geçip geçemediğini kontrol edin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 236 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 355 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar