Koronavirüs korkusu çocuklarda bu belirtilere dikkat!

Önce okullar tatil edildi, sonra uzaktan eğitim uzatıldı. Şimdi de 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı...Çocuklarımız artık koronavirüs salgınından en çok etkilenen gruplar...

Önce okullar tatil edildi, sonra uzaktan eğitim uzatıldı. Şimdi de 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı...

Çocuklarımız artık koronavirüs salgınından en çok etkilenen gruplar arasında.

Onları belki virüs salgınından korumayı başarıyoruz. Haftalardır evlerimizde izolasyon halindeyiz ancak ruhları bu süreçte yavaş yavaş hastalanıyor olabilir. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için gözü açık anne babalar olmamız şart.

Hepimizin bu günlerde hatırlaması gereken ilk şey 'sakin kalmak.' Zira stres ve kaygı hem bizi hem de çocuklarımızı en çok yıpratan şey. Bu detayı bir kenara not ettikten sonra gelelim çocuklarda virüs salgınının yarattığı olumsuz etkilerin kendini nasıl göstermeye başladığına.

Şunu bilmekte fayda var; Çocuklar kaygı duyduklarını sözlü olarak dile getirmekte zorlanırlar. Erken yaş grubundaki çocuklar mesela 6-7 belki de 8 yaşındaki çocuklar 'ben salgından endişeleniyorum anne' diye size gelmezler. Gelseler bile endişelerinin detaylarını çoğunlukla anlatamazlar.
Daha büyük yaş grubundaki çocuklarımız mesela ergenlik dönemi ve hemen öncesinde olanlar 'zaten dertlerini paylaşmayan' evrede olduklarından kendi içlerinde bu duyguları yaşama eğilimine girerler.
Her iki durumda da çocuklarımız bu süreçten ruhen yara alabilirler ve şu belirtileri göstermeye başlayabilirler:

- Agresif ve kavgacı tavırlar,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ebeveynler arasındaki fikir ayrılıkları 29 Aralık 2020 | 94 Okunma Çocuklarda kaka korkusu neden olur işte çözüm yolları 16 Ekim 2020 | 235 Okunma 72 aylık çocuklar için kayıt erteleme RAM raporu nedir? 04 Eylül 2020 | 355 Okunma Çocuğumu okula göndermek istemiyorum diyenler neler yapabilir? 28 Temmuz 2020 | 411 Okunma Ek besine başlarken dikkat edilmesi gereken en büyük hata! 07 Temmuz 2020 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar