Çocukların yanlış davranışları nasıl düzeltilir işte en basit yöntem!

Çocuğunuzun yanlış davranışlarını düzeltmek için sürekli onu uyarıyorsunuz ama her defasında yine aynı şeyleri yapıyorsa delirmeyin sakin olun çünkü bunun çok mantıklı bir nedeni...

Çocuğunuzun yanlış davranışlarını düzeltmek için sürekli onu uyarıyorsunuz ama her defasında yine aynı şeyleri yapıyorsa delirmeyin sakin olun çünkü bunun çok mantıklı bir nedeni ve çok basit bir çözüm yolu var.

Öncelikle çocukların 'sabit' bir zihniyete sahip olduklarını kabul ederek işe başlayalım. Ne demek istiyorum 'sabit zihniyet' derken kısaca özetliyim. Çocuklar özellikle de küçük çocuklar zamansal olarak şuanda yaşarlar. Deneyimlerinin geçmişle yada gelecekle bağlantılı olabileceği çıkarmasını bilişsel olarak gerçekleştiremezler. 

Yani 'annem beni 3 gün önce uyarmıştı ben aynı şeyi şimdi yapmamalıyım' diye düşünebilmeleri zaman alır. Bu bağlantıyı kurmayı istiyorsanız ve aceleniz varsa o anları güçlendirmeniz gerekir. 

Mesela;

Çocuğunuz bir başka çocuğun oyuncağını ele geçirdi ve ortalık karıştı. Bugüne kadar yaptığınız hiç bir uyarı bir sonraki sefer çocuğunuzu engelleyemedi.  O zaman disiplin stratejisi uygulayın ve o anları çocuğunuz için daha kalıcı hale getirin.

Sihirli cümle 'Bir sonraki sefere bunu hatırlamalısın/hatırlayacaksın' olabilir 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bebek önderliğinde beslenme-Baby Led Weaning nedir? 07 Şubat 2019 | 158 Okunma Bu sömestr zekanı çalıştırmaya ne dersin? 16 Ocak 2019 | 523 Okunma Çocuklarınızın yanında tartışmaktan korkmayın! 28 Kasım 2018 | 220 Okunma Hamilelikte beslenme nasıl olmalı? 17 Ekim 2018 | 203 Okunma Bebeğini emziremeyen anneler ne yapmalı? 01 Ekim 2018 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar