Urla damgasını vurdu

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Urla damgasını vurdu' başlıklı yazısını kaleme aldı.

MICHELIN Rehberi’nin 2024 İstanbul, İzmir ve Bodrum seçkisi açıklandı. Geçtiğimiz yılla beraber toplam 111 restoran rehberin yeni seçkisinde yer aldı. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’den de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer Michelin Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.
Bu yıl 2 yıldız alan olmadı ancak geçtiğimiz yıl yıldız alan restoranlar ve geçen yılın 2 yıldız sahibi Turk Fatih Tutak da yıldızını korudu.
Michelin Rehberi dünyanın en prestijli ödüllerinden biri...
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu süreçte önemli katkısı oldu.
Türkiye’nin artık turizmde bir üst lige atlaması gerekiyor.
Gastronomi de o stratejilerden biri...
Anadolu’nun lezzet zenginliğini dünyayı daha iyi anlatmamız gerekiyor.
O yüzden Michelin Rehberi’ni önemsiyorum.
Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, müfettişlerin bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldığını ama Ege’yle birlikte Türkiye’de yeni bir yolculuğa çıktıklarını özellikle söyledi.
Geceye İzmir, özellikle Urla damgasını vurdu diyebiliriz.
Od Urla, Teruar Urla, Vino Locale Michelin Yıldızı’na layık görüldü.
Bodrum’da da Kitchen ve Maça Kızı ödülleri aldı.
Hepsi de hak edilmiş ödüller...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 60 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 46 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 278 Okunma Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 88 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar