Terminal bir şehir yaratmak mümkün

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Terminal bir şehir yaratmak mümkün' başlıklı yazısını kaleme aldı.

UĞUR Yüce’nin bıkmadan usanmadan gündeme getirdiği bir konu var.

O da İzmir’in terminal şehir olma fikri...
Ben de bu tezi beğeniyorum.
Uğur Yüce; Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın başkanlığını yaptı. Birçok sivil toplum örgütünün içinde görevler üstlendi.
Bölgeyi de, dünyayı da çok iyi bilir.
Dünya ekonomisinin ağırlığının uzun bir zamandır Doğu’ya kaydığını düşünüyor.
Çin’in önderliğinde kurulan Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği APEC’in Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına ulaşmak için Çin’in yoğun bir lojistik çalışma içinde olduğunu söylüyor.
Ermenistan - Azerbaycan ve Rusya - Ukrayna savaşının, Yunanistan’daki Pire limanının kapasitesinin dolmuş olmasının Türkiye’yi öne çıkardığına da vurgu yapıyor.
Ve diyor ki; “Türkiye’de bu lojistik yolun en müsait ve en mantıklı terminali İzmir şehridir. Bu konuda 35 yıldır bıkmadan usanmadan bir çalışma içinde olduğumuzu bizi yakın tanıyan tüm dostlarımız bilirler. Fırsat hala önümüzde duruyor. Lütfen bu sefer kaçırmayalım.”
Peki Uğur Yüce’nin bu tezinin arkasında neler var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 99 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar