Tecrübe şartını kaldıran holding

Hürriyet Gazetesi Yazarı Deniz Sipahi'nin bugünkü (20.10.2022)''Tecrübe şartını kaldıran holding'' başlıklı yazısı.

YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker’in bir konuşması dikkatimi çekti. Gazeteler de bu konuşmayı haber yaptı. Ülker dedi ki;

“Dünyada fark yaratabileceğimiz en temel unsurlardan biri, tüm şirketlerimizde ‘insanı’ merkeze koymak olmalı. Özellikle gençlerimize daha fazla fırsat tanımamız gerekiyor. Hızlı adapte olan, hızlı öğrenen genç bir nüfusumuz var. Yıldız Holding’de bu gerçekten yola çıkarak, şirketlerimizde gençlere daha fazla yer açabilmek adına ‘tecrübe’ şartını ortadan kaldırdık. Ayrıca kadınların ekonomiye daha fazla katılımının önünü açmanın da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Yıldız Holding Kadın Platformu liderliğinde tüm şirketlerimizde kadınların daha görünür olması ve yöneticilik pozisyonlarında daha fazla kadın çalışana fırsat tanıyabilmeyi hedefliyoruz.”
Hepimizin önüne gençlerden talepler geliyor.
Ve ben de Ali Ülker gibi düşünüyorum.
Bugünün gençleri bizlerden çok daha farklı düşünüyorlar.
Aslında dünyada kariyere, deneyime bakış da çok değişti.
Teknoloji sayesinde bilgiye çok hızlı ulaşabiliyorsunuz.
Eğer aldığınız eğitim bütün bu bilgileri bir araya getirme şansını size veriyorsa kariyer basamaklarını çok daha hızlı çıkabiliyorsunuz.
Elbette deneyimi gözardı etmiyorum.
Ama birçok şirketin “tecrübe” ya da bir yerde çalışma şartının değişmesinin gerektiğini düşünüyorum.
Ve Ali Ülker şöyle devam ediyor;
“Veriyi doğru analiz edebilmek, bizim gibi şirketler için giderek daha önemli hale geliyor. Bizler Yıldız Holding’de çalışanlarımıza veri bilimi alanında değer katacak önemli atılımlar gerçekleştirdik. Veri biliminde uzman profesyonelleri, şirketimizin orta kademe yöneticileriyle ortak projelerde bir araya getirerek, kurum içi uzmanlığı artırdık. Veri bilimi konusunda bizleri heyecanlandıran bir diğer projemiz de ‘Global Veri Yönetimi Yönetişimi’ projesi oldu. Bu proje sayesinde Yıldız Holding’in tüm dünyaya yayılan şirketlerindeki bilgi ağını ve büyük verisini, birbiriyle etkileşim kuracak şekilde tasarlamak istiyoruz. Yıldız Holding ve şirketlerinin performansını, etkileşimde olduğu tüketicilerin davranışlarını, marka gelişimlerini yakından takip edebilecek bir alt yapı oluşturduk. Böylece daha kapsamlı analizlerle veriyi daha sağlıklı kılabilecek, yönetebilecek bir konuma geleceğiz.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 79 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 45 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 58 Okunma Artık gençler de siyaset yapmak istiyor 06 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar