Siyaset böyle bir şeydir denklemler sürekli değişir

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Siyaset böyle bir şeydir denklemler sürekli değişir' başlıklı yazısını kaleme aldı.

KULİSLERE yansıyan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son görüşmesinde yerel seçimlerle ilgili önemli kararlar alındı. Kulislere göre Cumhur İttifakı’nın Mersin, Adana ve Manisa’da adayının Milliyetçi Hareket Partisi’nden olması kesinleşti. Bu durumda İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde de MHP AK Parti’nin adaylarını destekleyecek. Listelere görmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz ama böyle bir konsensusun olduğu konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son grup toplantısında İstanbul vurgusu yaparak “Size bir başlık veriyorum, yeniden İstanbul” diyerek iddiasını bir kez daha yinelemişti.

Kartlar yeniden karılacağına, denklemler yeniden kurulacağına göre ve bir satranç oyunu gibi listeler hazırlanacağına göre herkesin bu hesaplara göre plan yapmasında fayda var.
İstanbul ve Ankara’da Cumhur İttifakı’nın rakipleri belli; İmamoğlu ve Yavaş...
CHP şimdi Cumhur İttifakı’nın tercihini bekleyecek.
İYİ Parti ittifak görüşmelerinde kapıyı kapatsa da; İstanbul ve Ankara’da tabanda bir işbirliği olabileceği görüşü de hakim...
Adı son günlerde sıkça geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kendisine başkan adaylığıyla ilgili sorulara “Düşünmüyorum...” diyerek cevap verse de; kulislerde ismi en çok geçen iki isimden biri olduğunu hatırlatalım.
Cumhur İttifakı’nın adayının Murat Kurum’un olmasını bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla...
İzmir’de ise denklem değişti.
Mayıs seçimlerinde hayal kırıklığı yaşayan Millet İttifakı ve İzmirli seçmenin sandığa gitmeyeceği ve tepkisini böyle göstereceğini söyleyenler az değildi.
Ancak CHP’de bir genel başkan değişikliği oldu.
O yüzden hesaplar ve oy tahminleri de değişti.
AK Parti İzmir’de örgütü tanıyan, teşkilatın nabzını iyi bilen ve ölçen, tabanı harekete geçirebilecek bir adayı tercih edecektir.
CHP’de aday adayları artıyor.
Tunç Soyer aday; mevcut başkan olması bizim siyasetimizde her zaman bir avantajdır.
Buğra Gökçe aday; eski genel sekreter olması, üzerine İstanbul deneyimi kazanmış olması kendisi adına bir artıdır.
Olgun Atilla; Bornova başkanlığından sonra siyasete ara verdi ve şimdi büyükşehre aday...
Atilla Sertel; iki dönem milletvekilliğinin ardından o da aday...
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da adaylar arasında...
Aday sayısının artabileceği konuşuluyor.
AK Parti’de ise Hamza Dağ ismi önde... Spor eski Bakanı Mehmet Kasapoğlu kulislerde konuşuluyor. İzmir milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ismi de kadın aday isteyenlerin favorisi...
Bu üç isim dışında konuşulanlar da var ancak onlar bugüne kadar siyasete girmemiş, iş dünyasından isimler...
Ama AK Parti’nin tercihini teşkilatları tanıyan birisinden yana kullanacağı konuşuluyor.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 140 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 46 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 278 Okunma Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 88 Okunma Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar