Sanal fuarlara alışamadım

SON yıllarda turizmin en parlak ülkesi İspanya oldu. Her yıl 90 milyon turisti ağırlayan İspanya bu yıl 10 milyonları geçince sevindi. Fransa da öyle örneğin... Dünyanın en fazla ziyaret edilen şehri Paris’te işlerin iyi gitmediği konuşuluyor.

SON yıllarda turizmin en parlak ülkesi İspanya oldu. Her yıl 90 milyon turisti ağırlayan İspanya bu yıl 10 milyonları geçince sevindi.

Fransa da öyle örneğin... Dünyanın en fazla ziyaret edilen şehri Paris’te işlerin iyi gitmediği konuşuluyor.
Pandemi turizmde yeni kurallar getirecek bu çok açık...
Örneğin fuarlar sektörü domine eden organizasyonların başında geliyordu.
Öyle anlaşılıyor ki; 2021’in ortasına kadar fuarlara da ara vereceğiz.
Peki turizm nasıl şekillenecek? Sanal fuarlar gerçeğin yerini ne kadar tutuyor? 
Bu soruları İzmir Skal Kulübü Başkanı Emre Gezgin’e sordum.
Emre Gezgin; sanal fuarların avantajlarını şöyle sıraladı;
“* Uzun süreye yayılabilmeye sahip bir organizasyon. * Yüksek sayıda hedef ziyaretçi kitlesine kolay ulaşabilme. * Stand ve lojistik maliyet avantajları. * Zamandan tasarruf ve zamanın kullanılmasındaki otonomi. * Etkin ve süreklilik arz eden net working imkanlarına sahip olma. * Ürün değişikliği ve revizyonuna anında erişebilme. * Sektörel bilgi ve tecrübe paylaşımının etkin ve zamanında sağlanması.
* Fuar katılım bedelinin dışında geleneksel fuarlara göre çok daha az maliyetli opsiyonel hizmetlerin çok daha çeşitlilik arz etmesi.”
Peki dezavantajları?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konuta yatırım yapan Türklerin sayısı da arttı 28 Mart 2024 | 158 Okunma Son virajda son mesajlar 27 Mart 2024 | 82 Okunma Malvarlıklarının açıklanması demokrasi adına önemlidir 21 Mart 2024 | 67 Okunma İşte bu yüzden örnek gösteriyorum 20 Mart 2024 | 667 Okunma Futbol futbol olmaktan çıktı 19 Mart 2024 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar