Pandemi bilimi öne çıkardı

Aslında pandemi sayesinde birçok bilim insanımızı tanımış olduk. Sayıları da az değil ve dünyanın farklı coğrafyalarında görev yapıyorlar.

SABAH gazeteleri okuyordum. Televizyonda Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın ABD’den bir konuğu vardı.

“İzmirliyim, Karşıyakalıyım” deyince gazeteleri bırakıp ekrana odaklandım.
İzmir’in yanına Karşıyaka eklenince ben başka olurum.
Emrah Altındiş anlatıyordu.
Altındiş, 2000 yılında Ege Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çalışmalarını ODTÜ’de devam ettirmiş. Doktorasına başlamak için İtalya’ya yerleşerek eğitimine yurt dışında devam etmiş. Doktorasını Bologna Üniversitesi’nde yapmış.
Boston College Biology Department şirketinde Assistant Professor olarak görev yapıyor. Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, mikrobiyoloji bölümünde çalışan, kolera hastalığına sebep olan vibrio cholerae bakterisinin virulans faktorleri üzerine araştırmalarını sürdürüyor.
Altındiş, viral hormonların fonksiyonel karakterizasyonu, bağırsak mikrobiyomu, viromun Tip 1 diyabet otoimmünitesinin başlangıcındaki potansiyel rolü üzerine odaklanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 11 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 45 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 58 Okunma Artık gençler de siyaset yapmak istiyor 06 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar