Kentsel dönüşüm siyaset üstü mesele

İşimiz çok, yapılacaklar listesi uzun... Ve bu yaşananlardan herkesin ders çıkarması gerekiyor. Ama Bakan Kurum’un da dediği gibi “Kentsel dönüşüm, depremle ilgili dönüşüm, siyaset üstü bir mesele...”

DEPREM olduğundan bu yana İzmir’den bakanlar kurulu haricinde hiç ayrılmayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye önce bir teşekkür edelim.

Böyle durumlar insanüstü çalışmayı, özveriyi istiyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum önemli bir açıklama yaptı.
Ve dedi ki;
“Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir...”
Ve ilave etti.
“Hasar tespitleri yapılmış, hafif, az hasarlı ve hasarsız evlere vatandaşlarımız girebilirler. Sadece ağır hasarlı binalara ilişkin zaten girme durumumuz yok. Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir, burada altını çizerek ifade edelim. Ağır hasarlı binalarımızdaki eşya boşaltma sürecini de muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz.”
Katılıyorum.
Ama burada önemli bir ayrıntı var.
İmkanı olan bina sahipleri, evsahipleri bu ödemeleri yapabilir.
Peki imkanı olmayanlar nasıl bir yol izleyecek?
Bence yasal bazı düzenlemelerin de yapılması gerekiyor.
Örneğin büyük markalar depremden hemen sonra uzmanlarını projelerine yolladılar ve bir hasar varsa karşılayacaklarını açıkladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 100 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar