İdeali peşinden koşan insanları seviyorum

EN sondan başlayayım. Mimar Erhan İçözen gibi insanlar olmasa bazı değerlerimizi çoktan kaybederiz, koruyamayız, gelecek nesillere bırakamayız.

EN sondan başlayayım.

Mimar Erhan İçözen gibi insanlar olmasa bazı değerlerimizi çoktan kaybederiz, koruyamayız, gelecek nesillere bırakamayız. İyi ki varlar ve iyi ki ben de bu değerli insanları tanımış oldum.
Söke’nin Doğanbey Köyü’ne gitmediyseniz, mutlaka gidin.
Bir tavsiyedir.
Gidin ve idealist bazı insanların neler yaptıklarını görün...
Bu isimlerin başında Erhan İşözen geliyor.
Ve sözü kendisine, Türkiye’nin en önemli projelerine imza atmış İşözen’e bırakıyorum.
***
“Ömrümüz yaşanabilir kentlerin korunması için mücadeleyle, kültür ve sanat üretimiyle geçti. 
Bu köye geldikten sonra araştırmalar yaptık. Eğitimimiz dolayısıyla öğrendiğimiz ama yerin kendisinde yaşarken daha iyi anladığımız tarihsel katmanlar bizi meseleyi daha derin düşünmeye itti.
Mimarlık akademimiz AURA, ilk yaz okulu öğrencileri, köyde, ülkemizin önde gelen arkeoloji, tarih, felsefe, mimar hocalarıyla ilk planlı kent olan Miletos ve Priene’den başlayarak köyün sosyolojik olarak da incelendiği bir ay süreyle çok özel bir eğitim aldılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 44 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 58 Okunma Artık gençler de siyaset yapmak istiyor 06 Nisan 2024 | 46 Okunma Vize sıkıntısı değil bu vize işkencesi 05 Nisan 2024 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar