Gastronomik yetenekler bu coğrafya için geçerli

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Gastronomik yetenekler bu coğrafya için geçerli' başlıklı yazısını kaleme aldı.

9 Kasım akşamı Michelin Rehberi, Türkiye için yeni listesini açıklayacak. Bu yılın davetiyesinde farklı iki adres de var. İzmir ve Bodrum da bu yıl eklenecek.Listeyi herkes gibi ben de çok merak ediyorum ve en az mekanlar, şefler kadar heyecanlıyım.Çünkü bu bölgenin bir gastronomi coğrafyasına dönüşebilmesi için bugüne kadar sayısız yazı yazdım.Yıldız alacak herkesi şimdiden tebrik ediyorum.


Bu iki ikonik ve turistik bölgenin rehbere dahil olması, Türkiye’nin zengin ve heyecan verici bir gastronomi destinasyonu olduğunu da kanıtlıyor.
Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec bu özel gece öncesi konuştu ve şöyle dedi; “Geçen yıl İstanbul’a yaptıkları ilk ziyaretlerden sonra müfettişlerimiz, yol haritalarına İzmir ve Bodrum’u dahil etmekten oldukça memnunlar. Bu iki lokasyon sadece kültürel ve turistik açıdan unutulmaz ve benzersiz deneyimler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda keşfedilmeyi hak eden bir mutfak kültürüne de sahip. İzmir ve çevresi, yöresel kültürü ön plana çıkaran ve çoğu genç şefin üst düzey gastronomik yeteneklerini sergileyebildiği heyecan verici restoranlara sahipken Bodrum, geleneksel ve ulaşımı kolay olacak şekilde şehir merkezinde yer alan restoranların yanında lüks tatil köylerindeki inovatif konseptler sunan restoranlarıyla da parlıyor. Bu iki yeni bölgeyi Michelin Rehberi ailesine dahil ederek, Türkiye’nin asla kaçırılmaması gereken bir gastronomi destinasyonu olduğu mesajını dünyaya yaymayı gönülden arzuluyoruz.”

Bir restoranın, bir işletmenin iyi olduğunu kanıtlamak için elbette Michelin yıldızına ihtiyacı yok.
En azından benim için öyle...
Ama bu listeyi takip eden milyonlar olduğunu da unutmamak gerekir.
İzmir ve Bodrum gastronomide yeni bir döneme giriyor.
Takipteyiz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 40 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 46 Okunma Özlem Çerçioğlu’ndan yeni başkanlara öneriler 26 Nisan 2024 | 278 Okunma Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 88 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar