Bu seçimde sürpriz isimlere hazır olalım

Hürriyet yazarı Deniz Sipahi bu hafta 'Bu seçimde sürpriz isimlere hazır olalım' başlıklı yazısını kaleme aldı.

AK Parti kongresini yaptı; Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Genel Başkan seçildi. Burada bir sürpriz yok... Zaten Cumhur İttifakı da son seçimlerde aldığı sonuçların moraliyle rahat durumda... Ama Millet İttifakı’nda özellikle de CHP’de işler karışık...

CHP MYK, 38. Olağan Kurultayı’nın 4-5 Kasım’da düzenlenmesi kararını aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarışacağı kurultayda delegeler, partinin yeni genel başkanını seçecek. Gerçi Örsan Kunter Öymen ve İlhan Cihaner de aday olduklarını açıklamıştı ancak kurultay delegelerinin yüzde 5’inden imza toplayabilmelerinin zor olduğu konuşuluyor.
Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP’de tüzükte de değişikliğe gidilecek. Parti içi tartışmalardan etkilenmemesi için Tüzük Kurultayı’nın Olağan Kurultay’dan sonra yapılması görüşü MYK’da öne çıktı. Olağan Kurultay’dan yaklaşık 15 gün sonra Tüzük Kurultayı’nın düzenlenmesi bekleniyor.
Ama bu arada beklenmedik bir gelişme oldu.
İstanbul İl Kongresi’nde başkanlık yarışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Özgür Özel’in desteklediği Özgür Çelik kazandı. Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 oy aldı.
Dengelerin nasıl olacağı merak ediliyor.
Ama Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a rağmen genel başkan seçilmesi bekleniyor.
Peki adaylar ne zaman, nasıl belirlenecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’yi sevenlerdenim 05 Mayıs 2024 | 96 Okunma Sürdürülebilirlik departmanı olarak kendimizi görüyoruz 03 Mayıs 2024 | 25 Okunma Siyaset imkanlar sanatıdır 02 Mayıs 2024 | 100 Okunma Alaçatı’nın öze dönmesine gerçekten ihtiyaç var 30 Nisan 2024 | 141 Okunma Planlama anlamında anayasa yapacağız 27 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar