Bu kaynaklar artık kentsel dönüşüme gitmeli

sahibinden.com sitesinin eylül ayı emlak endekslerini inceledim. En hızlı konut satışı Ankara’da gerçekleşmiş. Ve çarpıcı olan endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor.

sahibinden.com sitesinin eylül ayı emlak endekslerini inceledim.

En hızlı konut satışı Ankara’da gerçekleşmiş.
Ve çarpıcı olan endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor.
Ve bir ayrıntı daha konutların ortalama satış süresi de azaldı.
Türkiye gibi gayrimenkulün önemli olduğu bir ülkede bu veriler önemli.
Demek ki; konuta olan talep sürüyor.
İstanbul’da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2.8 artmış. Şehrin temposundan uzak, düşük nüfusuyla sakin bir yaşam sunmasıyla öne çıkan Adalar’da fiyatlar son 1 yılda yüzde 54 artmış. 
Ankara’da fiyat artışı yüzde 2.3... Gölbaşı, ortalama satılık konut fiyatlarında yıllık yüzde 64’lük artışla Ankara’nın en çok değer kazanan ilçesi olmuş.
İzmir’e gelince;
Rakamlar İzmir’in cazibesinin devam ettiğini gösteriyor.
İzmir’de satılık konut fiyatları eylül ayında yüzde 3.2 artmış. Foça konut fiyatlarındaki yıllık ortalama yüzde 65’lik artışla İzmir’in en çok değer kazanan ilçesi olmuş.
Benzer özelliklere sahip turizmin gözde merkezlerinden Urla yüzde 55, Çeşme ise yüzde 54’lük yıllık değer artışıyla dikkat çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 87 Okunma Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 93 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 47 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar