Alışkanlıklar köklü değişecek gibi

PANDEMİNİN birçok alışkanlığı değiştireceğini biliyorduk. Bakın bir örnek Amerika’dan vereyim. Biliyorsunuz kasım başında Amerika yeni başkanını seçecek. Normalde insanlar sandık başına gider, oyunu atar, seçimleri takip ederdi.

PANDEMİNİN birçok alışkanlığı değiştireceğini biliyorduk.

Bakın bir örnek Amerika’dan vereyim. Biliyorsunuz kasım başında Amerika yeni başkanını seçecek. Normalde insanlar sandık başına gider, oyunu atar, seçimleri takip ederdi.

Şimdi ise pandeminin etkisiyle oylarını posta yoluyla kullanmayı tercih ediyor. Geçen seçimlerde sadece 75 bin kişi bu yöntemle oy kullanmıştı. Bu sayı daha iki hafta olmasına rağmen 30 milyonu bulmuş. Yani birçok kişi evlerinden çıkıp oy kullanmak yerine riskleri minimize etmek için postayla oylarını yollamış. Kimse kalabalıklara karışmak istemiyor anlaşılan...

Bu örnekler elbette çoğalacak.

Yazın getirdiği rehavet biraz sonlandığında ve kış bastırdığında büyük ihtimal bizler de daha çok evlerde olacağız.

Ve bir gerçek daha var ki; Avrupa ikinci dalgayı ilan etmiş durumda.

Sosyal medyadan İtalya’nın Roma’sını, Fransa’nın Paris’ini, İngiltere’nin Londra’sını, İspanya’nın Madrid’ini izliyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbol futbol olmaktan çıktı 19 Mart 2024 | 40 Okunma Otel restoranlar dönemi artık bizde de başlıyor 17 Mart 2024 | 337 Okunma Türk gayrimenkul piyasası yabancıların da takibinde 16 Mart 2024 | 65 Okunma Türk gayrimenkul piyasası yabancıların da takibinde 15 Mart 2024 | 82 Okunma Ben de günlük adımlarımı bağışlıyorum 13 Mart 2024 | 92 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar