Bu teklif geri çekilir mi?

ÖNCEKİ gün bir yasa teklifi verildi.Teklif milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan oda, borsa, birlik başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu...

ÖNCEKİ gün bir yasa teklifi verildi.


Teklif milletvekili ve yerel seçimlerde aday olmak üzere görevlerinden ayrılmak durumunda olan oda, borsa, birlik başkanlarının seçilememeleri halinde görevlerine geri dönmelerinin yolunu açıyordu.
Buna ilk itiraz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan geldi.
“Doğru bulmuyor ve kanun teklifinin geri çekilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi ve ekledi:
“Bu görevlerle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiştir. Bu çizgi bir defa delinirse, temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi söz konusu olur...”


***


Hisarcıklıoğlu’nun açıklamasından bir süre sonra İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener düşüncelerini dile getirdi.
Özgener de şöyle dedi:
“Yasanın içeriğine ve getirdiği düzenlemeye katılmadığımı özellikle belirtmek isterim. Hazırlanan düzenlemenin ülkemizde seçim süreçlerini yeni tamamlamış olan birçok odanın yürümekte olan çalışma ve işleyişlerinde önemli duraksama ve belirsizliklere yol açabileceği düşüncesindeyim.”
Özgener, TOBB’un yönetim kurulunda, TOBB Başkanı da paralel bir açıklama yaptı.
Yani Odalar Birliği çatısında bu yasa teklifine sıcak bakılmadığı açıkça dile getirildi.
Peki yasa geri çekilir mi?
Dün AK Parti sözcüsü Ömer Çelik’e bu soru soruldu.
Siyasetin önünü açmak istediklerini, siyasete ilgi duyan herkesin bu imkana kavuşması için bu teklifin verildiğini ve her partinin bundan yararlanabileceğini söyledi.
Özetle...
Şu an için teklifin geri çekilmesi söz konusu değil.


Mahmut Özgener ne düşünüyor?

SOSYAL medyada “Teklif Mahmut Özgener için çıkarıldı” diye kıyamet koparılınca, İzmir Ticaret Odası Başkanı bir yazılı açıklama yaptı. Okumuşsunuzdur.
Özgener’in bu tartışmalardan üzgün olduğu belli...


***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 87 Okunma Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 93 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 47 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar