Özhaseki’nin İzmir yorumu üzerine

HÜRRİYET’te İpek Özbey’in AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yle yaptığı röportajı okumuşsunuzdur.  ***Ne diyor...

HÜRRİYET’te İpek Özbey’in AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yle yaptığı röportajı okumuşsunuzdur.

 

 

***
Ne diyor Özhaseki...
“Şahsi kanaatim şu: İzmir’deki insanlar daha çok özgürlüklerine, demokrasiye düşkünler. Bu çok doğal bir şey... Özel yaşamına müdahale edilecek kaygısı ön planda gibi görünüyor. Ben bu kaygıyı çok iyi anlıyorum.”
Başka ne diyor.
“Yıllardır iktidardayız. Muhafazakâr demokrat bir parti olduğumuz için görüşlerimizi ara ara söylüyoruz ama dışarıda kimsenin özeline karışacak bir fiilin içinde olmadık. O zaman çok ön plana çıkan böyle bir kaygıyı doğru bulmuyorum.”
Daha başka ne diyor.
“Bazen oraya giden görevli arkadaşlarımızın söylemlerindeki bazı sözcükler özenle seçilmediği için vatandaşta kaygı oluşturmuş olabilir. ‘Bunlar bizim her şeyimize karışacaklar kardeşim. Aman hizmet falan bir tarafta dursun, kimse bizim keyfimize karışmasın’ gibi bir anlayışın doğduğunu görmek beni gerçekten üzüyor. Siz iş yaparsanız vatandaş sizi seviyor ve İzmirli bunu yaşasın istiyorum.”

***

Özhaseki deneyimli bir siyasetçi...
Belediye başkanlığından geldiği için sokaktaki insanın nabzını da iyi biliyor.
Bakanlık yaptıktan sonra şimdi de AK Parti’nin yerel yönetimlerinden sorumlu...
Satır aralarından bir kere şunu anlıyorum.
AK Parti üç büyükşehire çok önem veriyor.
Ama İzmir’e ayrı bir önem veriyor.
Bugüne kadar kullandıkları üslup ve strateji konusunda hem bir özeleştiri yapıyor hem de iddiasını ortaya koyuyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 26 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 45 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 58 Okunma Artık gençler de siyaset yapmak istiyor 06 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar