Rakamlar gösteriyor ki Allianz doğru iş yaptı

NİSAN ayındaki açılışta Allianz Sigorta’nın CEO’su Aylin Somersan Coqui’ye “İzmir’i seçmekle çok doğru bir karar verdiniz. Sonuçlar size şaşırtacak” demiştim. Geçen...

NİSAN ayındaki açılışta Allianz Sigorta’nın CEO’su Aylin Somersan Coqui’ye “İzmir’i seçmekle çok doğru bir karar verdiniz. Sonuçlar size şaşırtacak” demiştim.


Geçen günkü buluşmamızda İzmir kararının ne kadar yerinde olduğundan bahsedip bazı rakamlar da verdi.
Elbette çok sevindim.
Çünkü adım gibi emin olduğum bir şey var; o da İzmir’in özellikle de hizmet ve turizm sektöründe en doğru adres olduğu...
Buna dijital dünyayı da eklemem gerekir.
Türkiye endüstride 4.0’ı kaçırmak istemiyor, katma değerli hizmetlerde marka yaratmak istiyorsa hiç kuşkusuz İzmir’e daha çok yatırım yapmalıdır.
***
Allianz’ın rakamları aslında benim ne demek istediğimin küçük bir özeti gibi...
Sadece birkaç ayda şunlar olmuş.
2018 yılında önceki yıla kıyasla hasar yönetiminde müşteri şikayet oranı yüzde 45 azalmış, acente memnuniyet oranı ise yüzde 4 artmış.
Çağrı Merkezi’nden hizmet alan müşterilerle yapılan Müşteri Memnuniyeti Anketi sonuçları 5 üzerinden ortalama 3.40 iken 4.26 seviyelerine yükselmiş.
Sistem kullanım yetkinliği ise yaklaşık yüzde 90’a çıkmış.
Dış arama ekiplerinde İstanbul’a göre katkı payı tahakkuk artışı çalışan başına yüzde 25 yükselmiş.
BES satışı çalışan başı prim üretimi yüzde 45 artmış.
IMI Conferance ve Life Dergisi tarafından düzenlenen en iyi çağrı merkezi ödüllerinde sektöründe “en beğenilen çağrı merkezi” seçilmişler.
Bütün bu gelişmeler ve yaşananlar gösteriyor ki; Allianz İzmir’e gelmekle çok doğru bir iş yaptı. Birkaç rakam daha vereyim

ALLİANZ Kampüs yapılırken; yüzde 80 oranında Türk şirketleri ve tedarikçileriyle çalışılmış. Bunun yüzde 75’i de Egeli firmalar olmuş.
Yeni istihdam edilen 413 kişinin yüzde 81’i İzmir çevresinden Allianz&r...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konuta yatırım yapan Türklerin sayısı da arttı 28 Mart 2024 | 158 Okunma Son virajda son mesajlar 27 Mart 2024 | 82 Okunma Malvarlıklarının açıklanması demokrasi adına önemlidir 21 Mart 2024 | 67 Okunma İşte bu yüzden örnek gösteriyorum 20 Mart 2024 | 667 Okunma Futbol futbol olmaktan çıktı 19 Mart 2024 | 350 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar