Bir bilgeyi daha uğurluyoruz

BİR haftada iki iyi dostu sonsuzluğa uğurladık.Önce avukat Nuri Nencan’ı, şimdi de Jean Pierre Icard’ı...Icard, Lucien Arkas’ın da ağabeyiydi.Beni de Bay Arkas tanıştırmıştı.Holdingte görev...

BİR haftada iki iyi dostu sonsuzluğa uğurladık.
Önce avukat Nuri Nencan’ı, şimdi de Jean Pierre Icard’ı...
Icard, Lucien Arkas’ın da ağabeyiydi.
Beni de Bay Arkas tanıştırmıştı.
Holdingte görev yapıyordu ancak benim ilgimi çeken Icard’ın radyesteziyle ilgilenmesiydi.
Radyestezinin Türkçe’deki karşılığı ‘ışına veya titreşime duyarlılık’ anlamına geliyor.
Yeraltındaki suyun derinliğini, akış hızını, tatlı mı tuzlu mu olduğunu sadece bir plan ya da harita üzerinden bile anlayabiliyordu.
Öğrendiği bilgileri sezgisel yeteneğiyle de birleştirmişti.
Kimler Jean Pierre’in kapısını çalmamıştı ki?
Bir sohbetimizde, “Deniz, Meryem Ana’da akan su var ya, işte onu ben buldum” deyince; Banu Şen’i arayıp Icard ile geniş bir röportaj yapmasını istemiştim.
O röportajda bakın neler söylemiş:
“İlk kez 1959’da, Seferihisar’da aldığımız bir arazide su buldum. Sonra binlerce kaynak bulup, kuyu açtık. Şirketimi bile kurdum. Meryem Ana Evi’nin oradaki kaynağı bulup çıkardım. Şimdi gelen binlerce ziyaretçi o suyu içiyor. Selçuk’ta Bülbül Dağı’nda bulunan ev deniz seviyesinden 830 metre yükseklikteydi. Burada birinci su kaynağının yerin sadece 7 metre altında, ikinci su kaynağının ise 15 metre derinlikte olduğunu tespit ettim ve kuyu yaptırdım. Deniz seviyesinden bu kadar yüksekte ve toprağa bu kadar yakın bir yerde su bulunduğunu iddia etmek cesaret ister. Yapılan çalışmalardan sonra dediğim yerde su bulundu, yaz - kış da hiç tükenmiyor. Şimdi bütün dünya bu kutsal suyu içiyor ve ben bundan gurur duyuyorum. Benim en büyük mutluluğum, ‘Şurada su var’ deyip bulmak. Hele de zor yerlerde. Çalışma yapılacağı zaman heyecandan sabaha kadar uyuyamıyorum.”
Meryem Ana&...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ben bu mesajlardan memnunum 23 Nisan 2024 | 81 Okunma Turizmin yeniden yorumlandığı ilginç farklı bir dönemdeyiz 20 Nisan 2024 | 93 Okunma Siyasetteki bu iklim yerelde de olmalı 18 Nisan 2024 | 47 Okunma Avrupa da artan ev fiyatlarına çare arıyor 16 Nisan 2024 | 327 Okunma Gelecekten hep umutluyum dün öyleydi yarın da öyle 07 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar