Zor günler

Zor günlerden geçiyoruz. Giderek yaygınlaştırılan FETÖ operasyonlarından gazetemizin de dışında kalamayacağı söyleniyordu. Söylenen oldu. Vakfımızın yönetim kurulu üyeleri, genel yayın...

Zor günlerden geçiyoruz. Giderek yaygınlaştırılan FETÖ operasyonlarından gazetemizin de dışında kalamayacağı söyleniyordu. Söylenen oldu. Vakfımızın yönetim kurulu üyeleri, genel yayın yönetmenimiz, yazarlarımız, bir çizerimiz toplam 13 arkadaşımız gözaltına alındı. 
1996 yılından bu yana Cumhuriyet’te yazıyorum. Bu yirmi yıl içinde çok zor günlerimiz oldu. Gün geldi, yayınımız durduruldu. Yazarlarımız hakkında birçok soruşturma açıldı. Daha önce siyasal teröre kurban verdiğimiz Uğur Mumcu,Muammer AksoyBahriye Üçok gibi yazarlarımıza 1999 yılında Ahmet Taner Kışlalı eklendi. Bir FETÖ kumpası olduğu yargı tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında başyazarımız İlhan Selçuk, yazarlarımız Mustafa Balbay ileErol Manisalı sanık sandalyesine oturtuldu. 
Yılmadık, susmadık. Kendi içimizde ve okurlarımızla, ülkemizin özgürlükçü, demokrat güçleriyle dayanışarak bu zor günleri aştık.

***

Bu kez bizi en olmadık, en olmayacak yerden vurmaya çalışıyorlar. İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla yöneticilerimiz ve yazarlarımıza karşı başlatılan operasyonun gerekçesi “PKK/ KCK ve FETÖ/PDY örgütleri adına suç işlendiği”. Akıl alacak gibi değil; örneğin, 40 yıldır Gülen Cemaati’nin faaliyetlerini deşifre eden, her türlü terörü lanetleyen Hikmet Çetinkaya böyle bir gerekçeyle gözaltına alınıyor. 
Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş ise şöyle bir açıklama yapıyor: “(Operasyon) Cumhuriyet’in yazar kadrosuna değil, Yenigün Haber Yayıncılık Grubu’na, 18.08.2016 tarihinde başlatılan bir soruşturma var. Tüzel kişiliğe açılan bir soruşturmadır. Devam eden hukuki bir süreç var.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar