Şerefsizlik

Dil Derneği’nin Türkçe Sözlük’ünde “şeref” sözcüğü “başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur...

Dil Derneği’nin Türkçe Sözlük’ünde “şeref” sözcüğü “başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur, haysiyet” olarak, “şerefsizlik” sözcüğü de “şerefsizolma, şerefini koruyamama durumu, onursuzluk” olarak açıklanıyor. 
Bizler, daha düne kadar şerefsizliği namussuzlara, hırsızlara, yağmacılara, talancılara, yalancılara, ahlaksızlara, dalkavuklara, yalakalara yakıştırırdık. Ne var ki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli aşağıdaki sözleriyle“şerefsizlik” sözcüğünün açıklanmasına dilbilimsel açıdan önemli bir katkı sundu. 
“İzmir’de, Marmaris’te yazlıklarında yatıp, AKP’nin olmasın diye oyunu MHP’ye vermeyen; ama HDP’yi Meclis’e taşıyan zavallılar, Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Boğaz’da, yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler.”

***

Bu sözleri duyan da ünlü Fettahoğlu ailesinin varlıklı bir üyesi olan Devlet Bahçeli’yi “bir lokma, bir hırka” hayat sürdüren bir insan sanır. Oysa ilk ve ortaöğrenimini Adana Özel Çukurova Koleji, İstanbul Emirgân Akgün Koleji, Etiler Özel Ata Koleji gibi paralı okullarda yapmış, bugün garajında 1987 Volvo, 1982 Mercedes, 1987 Buick ve 1971 Ford Taunus’tan oluşan pahalı bir otomobil koleksiyonuna sahip bir insandır kendisi. 
Genel başkan böyle konuşur da Doğru Yol Partisi’nden devşirme yardımcısı, İMPA AŞ ve İNMAŞ Ltd şirketlerinin sahibi Celal Adan durur mu? O, HDP düşmanlığında bir adım daha ileri gidecek, 6 milyon 221 bin seçmenin oyunu alarak TBMM’ye giren 80 HDP milletvekilini PKK’li olmakla suçlayacaktır. 
Bir yanda Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eğitim Dairesi’nde eğitimci olarak görev yaparken, öbür yanda kapitalist bir girişimci olarak inşaat müteahhitliği yapma başarısı gösteren MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman da “40 yıllık şerefli mazisi olan MHP, şerefsize şerefsiz der” diyerek bu kervana katılacaktır. 
Fakat bu açıklamaların zirve noktasına bayrak diken ise Devlet Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan olmuştur. Habertürk TV’deki bir tartışma programında bir an eğilir gibi bir hareket yapmış, sonra doğrularak, “Çantamda üç bin kişilik bir şerefsiz listesi var, fakat okuyacak olsam programın süresi yetmez” diyerek izleyenlerin kafasında “Acaba HDP seçmenleri MHP tarafından fişleniyor mu” gibi bir sorunun doğmasına yol açmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar