Saptamalar 2

İktidar körleştiriyor AKP Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2 Nisan akşamı CNN Türk’teki “Ne oluyor?” programında Şirin Payzın’ın konuğuydu. Özellikle ülkemizdeki basın...

İktidar körleştiriyor
AKP Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2 Nisan akşamı CNN Türk’teki “Ne oluyor?” programında Şirin Payzın’ın konuğuydu. Özellikle ülkemizdeki basın özgürlüğü konusundaki görüşleri çarpıcı ve bir o kadar da şaşırtıcıydı.
Ona göre “Medyada tekelleşme bitmişti ve Türkiye’de artık çoksesli bir medya vardı”. Payzın’ın “Bugün itibarıyla hâlâ medyada çokseslilik olduğunu söyleyebiliyor musunuz” sorusuna yanıtı da aynı açıklıkta ve şaşırtıcılıktaydı: “Kesinlikle söylüyorum. Geçmişe göre çoksesli bir Türkiye var.”
Bunu söylerken daha bir hafta önce Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satıldığını, böylelikle iktidar yandaşı medyanın pazar payının yüzde 90’lara ulaştığını görmezden/bilmezden geliyordu.
Yerinde herhangi bir AKP’li siyasetçi olsaydı “Yandaşlık işte!” deyip geçerdiniz. Fakat o “herhangi bir” siyasetçi değildi.
1967 Bingöl doğumlu olan Yılmaz, ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nü birincilikle bitirmiş, yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi’nde, doktorasını Bilkent Üniversitesi’nde tamamlamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar