Ölüm tarlasında kanlı hasat (5)

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir komisyon kuruldu. Parlamentoda temsil edilen bütün partiler komisyona üye verdiler. AKP de Burdur Milletvekili Reşat Petek’i, İzmir...

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir komisyon kuruldu. Parlamentoda temsil edilen bütün partiler komisyona üye verdiler. AKP de Burdur Milletvekili Reşat Petek’i, İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ı ve Manisa milletvekili Selçuk Özdağ’ı gönderdi. 
Bu milletvekillerinin üçü de birkaç yıl öncesine kadar Fethullah’a övgüler düzmüş kişiler. 
Reşat Petek’i özellikle Ergenekon, Balyoz gibi davalar sırasında çıktığı televizyon programlarından tanıyoruz. Fethullahçı kumpas mahkemelerini nasıl coşkuyla savunduğu belleklerimizde. Şu sözleri de: “Hakkında açılan tüm davalardan, SayınFethullah Gülen Hocaefendi’nin beraat etmesine ve bu beraat kararının kesinleşmesine rağmen, Ergenekon yapılanmasının parlamentodaki uzantılarıtarafından ‘çete’ diye hakkında Meclis kürsüsünden konuşma yapanlar oldu.” 
Yılların hukukçusu demek Fethullah cemaatinin bir “çete” olduğunun farkına varamamış... Hay Allah!

***

Hüseyin Kocabıyık 1 Temmuz 2011 tarihli Yeni Asır’daki köşesinde şunları yazıyor:“Şekspir (Shakespeare) nasıl ki İngilizce yazmış, İngilizce düşünmüş ama bütün insanlığın ortak duygularına hitap etmişse, o da bir Müslüman Türk gibi yazan, konuşan ve bir Müslüman Türk gibi düşünen biri olarak tüm insanlığın ortak sorunlarına, ortak acılarına hitap ediyor. (…) Bu insanlarla Gülen Hocaefendi’yikonuşurken, ceviz büyüklüğündeki beyinleriyle Fethullah Gülen üzerine küfür romanları yazan bizim sözde muharrirlerimiz ne kadar komik geliyor insana, bir bilseniz...” 
Vay be!

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 241 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar