Bizimkiler zor durumda

Rusya kararlı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı her türlü muhalefete karşı doğrudan destekleyeceğini kesin bir dille açıkladı. Daha önce Suriye’ye insansız hava araçları...

Rusya kararlı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ı her türlü muhalefete karşı doğrudan destekleyeceğini kesin bir dille açıkladı. 
Daha önce Suriye’ye insansız hava araçları göndermişti. Şimdi de altı adet MİG-31 savaş uçağı Suriye’nin başkenti Şam’daki Mezze Askeri Havaalanı’na indi. 
MİG-31’ler sahip oldukları gelişkin radarlarla 200 kilometrelik bir hava sahasını kontrol altında tutabiliyor. Ana görevi yüksek irtifada keşif ve saldırı önleme olan MİG-31’ler dünyanın en hızlı savaş uçakları arasında yer alıyor. Rusya, 2007 yılında Suriye’ye 8 adet MİG-31 satmayı kabul etmiş ancak daha sonra İsrail’in baskısıyla anlaşma rafa kaldırılmıştı. 
Anlaşma raftan indirildi.

***

ABD Başkanı Obama Birleşmiş Milletler’de yaptığı konuşmada her ne kadar Esad’dan, “çocuklarının üzerine varil bombası atan” bir zalim olarak söz etse de ülke IŞİD belasından temizlenene kadar onunla ittifak içinde hareket edeceğinin altını çizdi. 
Rusya gibi ABD de Türkiye sınırındaki Kürt yapılanması PYD’yi ve onun askeri gücü YPG’yi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın aksine “terör örgütleri” olarak görmüyor, bu yapılanmaları “müttefik” olarak değerlendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda 28 Eylül 2018 | 4.747 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (2) 13 Temmuz 2018 | 191 Okunma Cumhuriyet Halk Partisi: Yeniden (1) 11 Temmuz 2018 | 238 Okunma Ağlamak 04 Temmuz 2018 | 275 Okunma Mutlu sona doğru 22 Haziran 2018 | 222 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar