Venezuela’da verem salgını çok çok arttı!

Hugo Chavez, ister solcu, ister sağcı olsun, ülkesinin insanlarına da büyük mutluluk vermiş bir siyasetçiydi ama erkenden vefat etti. Ve üzücüdür ki yerine gelen kişi Maduro, Venezuela’yı perişan etti. 1954...

Hugo Chavez, ister solcu, ister sağcı olsun, ülkesinin insanlarına da büyük mutluluk vermiş bir siyasetçiydi ama erkenden vefat etti. Ve üzücüdür ki yerine gelen kişi Maduro, Venezuela’yı perişan etti.

1954 doğumlu Chavez, 5 Mart 2013’te kanserden vefat etmişti ve o günden beri de Venezuela gün be gün perişan olmakta. 

Halbuki Venezuela dünyanın yer altındaki petrol stokunun yüzde 17 kadarına sahip, yani ülke dünyanın en çok petrol sahibi olan ülkesi. Ama Maduro öyle şeyler yaptı ki, ülke yer altından petrolü çıkaramıyor ve ülke de yavaş yavaş elindeki her varlığı kaybetmekte. İnsanlar ise birkaç yıldır felaket bir yaşam yaşamaktalar.

Dün global gazetelerialdım ve manşetteki haberi okuyunca bir kere daha üzüldüm. Çünkü tüberküloz hastalığı Venezuela’da geçmişte kontrol altında idi. Ama Maduro işbaşına geçtikten bu yana, Venezuela’da tüberküloz hastalığı yüzde 40 kadar artmış. Üstelik de bu hastalıktan ölüm sayısı da oldukça artmış.  

Caracas

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar