Trump, AB’nin güvenliği ve geleceği için tehlike

Kısa vadede Avrupa Birliği’nin en önemli sorunu Donald Trump’tır. ABD Başkanı, Avrupa Birliği’nin askeri güvenliliği ve de ekonomik gücü için çok önemli ve cari bir engel oluşturmaktadır. Bu...

Kısa vadede Avrupa Birliği’nin en önemli sorunu Donald Trump’tır. ABD Başkanı, Avrupa Birliği’nin askeri güvenliliği ve de ekonomik gücü için çok önemli ve cari bir engel oluşturmaktadır. Bu nedenle hedef Trump’ın istediğini yapmak değil, Avrupa Birliği’nin en büyük zayıflığı olan dayanıklılık zaafını ortadan kaldırmaktır.

Avrupa’nın öncelikli iki sorunu, savunma harcaması sorunu ve de euro bölgesinin büyük cari denge yüksekliğidir. Almanya sorunların her ikisinde de temel bir rol oynamaktadır. Ama sorun Avrupa Birliği çerçevesinde incelenecek ama sorunlar Avrupa Birliği’nin bütünü göz önüne alınarak gündeme getirilecektir.

Avrupa’nın en büyük üç üyesi, yani Almanya, İtalya ve İspanya 2006 yılında NATO Zirvesi’nde kabul ettikleri milli gelirin yüzde 2’si oranında brüt domestik savunma harcamasını gerçekleştirememişlerdi. Geçen yıl Almanya yüzde 1.22 harcama yapmıştı, İtalya ise yüzde 1.13 ve İspanya da yüzde 0.92 düzeyinde kalmıştı.   

Almanya'nın s

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar