Tenis şampiyonu yarım Japon olursa ne olur?

Avustralya Open Tenis Şampiyonası, dünyadaki en çok şöhretli olan spor (tenis) turnuvalarından biridir. Bu yılki, Tenis Şampiyonası Turnuvası finali, 26 Ocak’ta oynandı. Kadınlar şampiyonluğunu  Japon...

Avustralya Open Tenis Şampiyonası, dünyadaki en çok şöhretli olan spor (tenis) turnuvalarından biridir. Bu yılki, Tenis Şampiyonası Turnuvası finali, 26 Ocak’ta oynandı. Kadınlar şampiyonluğunu  Japon asıllı Naomi Osaka kazandı ve dünya kadınlar birincisi oldu. Bu büyük bir başarıydı.  

Ailesi turnuvaya gelememişti. Çünkü annesi Japonya’nın en kuzeyindeki ada olan küçük Hokkai Adası'nda yaşamaktaydı. Yaşadığı kentin adı da Nemuro idi. Tabii ki adadaki kentteki Japonlar çok sevindi. Kentin binalarındaki salonlara, resimler asıldı. İmzalı raketlerin ve tenisçinin fotoğrafları da, sergilendi, tenis kıyafetleri de gösterildi. Dedesi de kızlarının başarısını hep gündemde tuttu.

Tabii aslında Japonya’da bazı şeyler ‘Japon’ sayılmaz. Japonya’da hem anne ve baba Japon ise ve de Japonca konuşurlarsa ve Japon gibi davranırlarsa Japon sayılırlarmış meğer.

Ama Bayan Osaka, yani şampiyon olan kız, zaten ABD’de büyümüştü, üstelik de sadece yarım Japon’du, çünkü b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar