Sünni S.Arabistan’la Şii İran kapışırken!

İnsanlık tarihine bakıldığı zaman din farklılıklarının birçok ülke için savaş nedeni olduğu görülebilir. Katolik Hıristiyanlar ile Protestan arasında yüzlerce yıl devam eden din...

İnsanlık tarihine bakıldığı zaman din farklılıklarının birçok ülke için savaş nedeni olduğu görülebilir. Katolik Hıristiyanlar ile Protestan arasında yüzlerce yıl devam eden din kökenli husumet türü, son dönemde  Müslümanlar arasında da gerçekleşiyor. Sünni ve Şii ayrılık, Ortadoğu’da gerilimi yaratan temel faktör haline geldi. Suudi Arabistan Sünni, İran ise Şii! 

Diğer taraftan da bugünlerde son dönemde medyaya düşen Lübnan’ın yarısı Müslüman, nerede ise diğer yarısının çoğunluğu da Hristiyan. Ama İran ve S. Arabistan’ın kendi aralarında savaş yapacak halleri pek yok. Ama S. Arabistan ve de İran, dışarıdan müdahale ederek, para ve asker göndererek, mesela Yemen’de çarpışmaktalar. 

İran Hizbullah tarafından temsil ediliyor. S. Arabistan da diğer Arap ülkeleri tarafından. Hatırlanırsa Katar da İran’a yakın hareket ettiği için S. Arabistan ve yandaş diğer Arap ülkeler tarafından  hırpalanmaya başlanmıştı.     

Peki Hizbullah nedir, nereden ortaya çıktı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar