Putin, seçimdeki rakibi Navalny’yi tevkif ettirdi!

Rusya’da muhalefetin lideri Alexei Navalny, geçtiğimiz günlerde Moskova’da önceden izin alınmamış bir protesto toplantısı organize ettiği için tevkif edildi. Moskova’da ve de ülkenin birçok taşra kentinde...

Rusya’da muhalefetin lideri Alexei Navalny, geçtiğimiz günlerde Moskova’da önceden izin alınmamış bir protesto toplantısı organize ettiği için tevkif edildi. Moskova’da ve de ülkenin birçok taşra kentinde Navalny’yi destekleyen seçmenler ise, marttaki başkanlık seçimini de boykot edeceklerini vurguladı.

50 kadar kentte seçmenler protesto yürüyüşleri yapmak için sokaklara dökülürken, muhalefetçi Navalny’nin seçime katılamayacak olması, vatandaşlar tarafından şiddetle eleştirildi. Navalny taraftarları geçen yıl da iki defa Putin karşıtı eleştiri toplantıları yapmışlardı.  

Özel giysili görevliler Navalny’yi taraftarlarının toplandığı meydana geldiğini görünce bir polis  otobüsüne ite kaka bindirerek izin almadan toplantı yapmak nedeniyle siyasi toplantı kanunu kullanılarak tevkif edildi. İzinsiz toplantı yapan Navalny kanunlara aykırı hareket sonucu 30 gün hapse girecek. 

Protesto etmenin sonucu

Navalny, bund

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar