Petrol fiyatları 4 yılın en yüksek düzeyinde

ABD’nin, İran’ın enerji sektörüne yaptığı  uygulamalar ve de Venezuela’nın ekonomik çöküşünün devam etmesi, son dönemde global petrol arzının azalması şeklinde bir korkuya yol...

ABD’nin, İran’ın enerji sektörüne yaptığı  uygulamalar ve de Venezuela’nın ekonomik çöküşünün devam etmesi, son dönemde global petrol arzının azalması şeklinde bir korkuya yol açtı. Bu da dört yıl içinde ilk defa petrolün varil fiyatını 80 dolara çıkarttı.

Brent petrolü fiyatı, Donald Trump’ın  ABD’nin nükleer işlerden çıkacağını açıklamasından ve de Trump’ın İran’in petrol reservlerini ihraç etmesine bu ay engeller koyması sonucu, yüzde 40 civarında artış gösterdi. İran ve Venezuela’dan daha az varil alınabilmesi, sadece mayısta, brent petrol varilinin fiyatının, bir ayda 5 dolardan fazla artmasına neden oldu.

OPEC ve de Rusya’nın da düzelen ekonomik gidişat nedeniyle daha fazla petrol tüketimi yapması da, talep artması nedeniyle fiyatları daha da yükseltti. Energy Aspects adlı enerji danışmanlık şirketinin uzmanı Richard Mallinson ise arz kayıpları da çok önemli dedi. 

Brent petrolünün varilinin fiyatı, ayın 17’sinde 1.1 dolar artarak 80.59 dolara çık

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar