Nissan-Renault-Mitsubishi yöneticisi cezaevinde!

Japonya’da neredeyse 10 yıldır, Nissan Motor, Reanault ve de Mitsubishi şirketlerinin ortak başyöneticisi unvanındaki ve 64 yaşındaki kişi, Carlos Ghoshn, finansal sahtekarlık ve parasal soygun ithamı nedeniyle görevinden...

Japonya’da neredeyse 10 yıldır, Nissan Motor, Reanault ve de Mitsubishi şirketlerinin ortak başyöneticisi unvanındaki ve 64 yaşındaki kişi, Carlos Ghoshn, finansal sahtekarlık ve parasal soygun ithamı nedeniyle görevinden alındı ve de Tokyo’da cezaevine gönderildi. 

Gündeme getirilen gerçeklere göre Ghoshn, yönettiği ve de ortak çalışan otomotiv şirketlerinin fonlarını haksız şekilde almakta ve hatta çoğu zaman fonları kendisini ve de kız kardeşini  zenginleştirmek için bile harcamaktaymış. Paraları ise, mesela Hollanda’daki yönettiği otomotiv şirketlerinin şubesinden, Zia Capital BW adlı şirketi de devreye sokarak, bir defada 18 milyon doları, resmi şirket paralarıyla varlık satın alma, tamir ettirme ve de dekorasyon gibi şeyler için almış. 

Dünyanın çeşitli yerlerinde özel evler almış, Rio ve de Beyrut’ta da, son dönemde lüks malikaneler  elde etmişti. Ama Bay Ghoshn kendi ailesine bile, evleri şirket için aldığını söylüyordu ve bu da doğru değildi.

A

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 236 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 107 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar