NAFTA son dakikada kurtarıldı!

ABD Başkanı Donald Trump 25 yıldır geçerli olan ABD, Kanada ve Meksika arasındaki dış ticaret anlaşmasını hiç sevmiyordu ve bir yıldır da Kanada ile ABD küskün olduğundan, geçtiğimiz pazar...

ABD Başkanı Donald Trump 25 yıldır geçerli olan ABD, Kanada ve Meksika arasındaki dış ticaret anlaşmasını hiç sevmiyordu ve bir yıldır da Kanada ile ABD küskün olduğundan, geçtiğimiz pazar gününe kadar, ‘Salt NAFTA üyesi Meksika ile beraber iki ülke olarak çalışabiliriz’ diyor ve Kanada’yı dışarıda bırakıyordu. 

Sonunda geçtiğimiz pazar günü Trump ve de Kanada Başkanı Trudeau görüşmeseler de, telefonla konuşarak anlaştılar. Anlaşma artık NAFTA adlı olamayacak, fakat ABD, Meksika ve Kanada ortak olarak kalacak!

Anlaşma aslında Trump’a büyük bir avantaj sağladı. Sonunda Kanada, tarım ürünlerinin korunmasını azaltacak, sütten yapılacak gıdalar, yağ, krem, peynir gibi şeylerin fiyatları da, ABD’ye karşı daha az korunacak. 

Ancak diğer taraftan, Kanada, demir çelik ve de alüminyum tarifelerinde Trump’ın geçen yıl koyduğu şartların kalıp kalamayacağı konusunda kesin bir bilgi alamamış.

Bu konuların daha sonra görüşüleceği düşünülüyor. Ancak Meksika

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 236 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 107 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar