Mucize: Kuzey Kore diplomasiye mi geçiyor?

Roula Khalaf der ki, parmaklarının arasındaki sigara ortadan kaybolmuş! Karısı hanımefendi gibi gözükmeye başlamış. Medyası hakaretleri bırakmış, füzelerden de hiç bahsetmiyor.  Yani Kim Jong Un...

Roula Khalaf der ki, parmaklarının arasındaki sigara ortadan kaybolmuş! Karısı hanımefendi gibi gözükmeye başlamış. Medyası hakaretleri bırakmış, füzelerden de hiç bahsetmiyor. 

Yani Kim Jong Un birkaç ayda önceki davranışlarını bırakmış ve de hem kişiliğini hem de rejimini değiştirmiş. Pyongyang’dan çıkmaktan korkan lider, Çin’e gitmiş ve Başkan Xi Jinping ile bir zirve bile yapmış. Cuma günü de Güney Kore lideri Moon Jae In yüz yüze konuşabilecekler. Birkaç hafta sonrası ise, planlananlar yapılabilirse, büyük ödül eline gelecek, Bay Trump ile toplanacak.

Sigorta gibi düşünüyor

 Bay Kim birden bire küstahlıktan diplomatik ilişkiye geçmiş olacak. Hatta denüklerizasyon bile gündeme gelmiş olacak. Amerika ile Güney Kore arasındaki ortak askeri çalışmalar duracak ve de Güney Kore’de bulun 28 bin ABD askeri de ortalıkta olmayacak.

Şu anda Brookings’te çalışan ve daha önce de bir istihbarat elemanı olan Jung Pak, Kim’in diplomat olarak davranışıyla

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar