Macron bakanları değiştirmek zorunda

Geçen hafta, daha önce televizyoncu olan ve de uzun zamandır çevre kampanyacısı olarak tanınan  şöhretli Çevre Bakanı Nicolas Hulot, pek iş yapmasına destek verilmediğini beyan ederek, Fransız...

Geçen hafta, daha önce televizyoncu olan ve de uzun zamandır çevre kampanyacısı olarak tanınan  şöhretli Çevre Bakanı Nicolas Hulot, pek iş yapmasına destek verilmediğini beyan ederek, Fransız Cumhurbaşkanı seyahatteyken, kimseyle konuşmadan bakanlıktan istifa etmişti. Çünkü pek değişik  şeyler yapmasına destek verilmediği kanısındaydı.  

Bunun üzerine Fransa’ya dönen Başkan Emanuel Macron ise, kendisine çok sadık yeni bir bakan adayı buldu ve Nicola Hulot yerine iki gün evvel François de Rugy adlı çevreciyi bakan olarak derhal atadı. 

E. Macron ayrıca istifa eden Laura Flessel adlı spor bakanının yerine de, derhal Roxana Maracineanu adlı kişiyi atadı. Önceki Spor Bakanı Flessel ise özel nedenlerle istifa ettiğini belirtmişti. 

Yeni Bakan Mr. De Rugy de bir ekolojistti ve de Macron’un partisi En Marche döneminde, parlamento başkanıydı. 

De Rugy, 2016 yılında Sosyalist Parti Başkanlığına aday olup kendisi kazanmayınca, Sosyalist Parti adayı Ben

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar