Kuzey Kore’nin nükleer bombaları ve ABD!

2017 yılbaşından itibaren Kuzey Kore’nin planları daha anlaşılır oldu. Nisanda Pyongyang Kuzey Kore’nin kurucusu Kim il Sung’un doğum gününü askeri bir törenle kutlarken, çeşitli füzeler sergilendi...

2017 yılbaşından itibaren Kuzey Kore’nin planları daha anlaşılır oldu. Nisanda Pyongyang Kuzey Kore’nin kurucusu Kim il Sung’un doğum gününü askeri bir törenle kutlarken, çeşitli füzeler sergilendi, bunlar daha önce görülmemişti. Kuzey Kore medyası da vurguladı ki, New York’a bile gidebilecek bir nükleer füze bile, pek yakında piyasaya çıkacaktı.

Ancak ABD Başkanı ocak ayında bir Twitter mesajında Kuzey Kore füzesi ABD’ye hiçbir zaman gelemeyecek demişti.

Ancak kısa zaman önce atılan son iki Kuzey Kore füzesi, artık ABD topraklarına füze atılabileceğinin gerçek olduğunu iki defa ortaya koydu. Temmuz 28 testi ise son füze testi olmayacak.

Son yıllarda ABD bir sürü şey söylemekte idi. Mesela Çin Kuzey Kore kökenli füze sorununu durdururdu. Veya ABD’nin kendi füzeleri Kuzey Kore füzelerini havada vurabilirdi. Veya son füzeler oldukça küçüktü ve nükleer bombayı taşıyamazlardı! Ama bu tezlerin hepsinin gerçeklikten uzak olduğu şimdi ortaya çıkmış bulunuyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar