Kuzey Kore’de savaş olması oldukça zor!

Geçtiğimiz cumartesi günü gece yarısı Amerikalıların B-1B uzun menzilli bombardıman uçakları  yanlarında da, F-15 savaş jeti uçaklar olmak üzere Kuzey Kore’nin doğu sahilinde, ABD’nin uzun...

Geçtiğimiz cumartesi günü gece yarısı Amerikalıların B-1B uzun menzilli bombardıman uçakları  yanlarında da, F-15 savaş jeti uçaklar olmak üzere Kuzey Kore’nin doğu sahilinde, ABD’nin uzun zamandır oldukça en cüretkar yaklaşımıyla uçmuşlardı.

İki gün sonra ise Kuzey Kore’nin Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho Prongyang’ın Amerikan bombardıman uçaklarının Kuzey Kore’nin havadaki sınırının birkaç metre dışında olsalar bile vurulabileceğini söylemişti.

Ama o uçaklar Kuzey Kore’nin sahilinin sapanla taş atılabilecek kadar yakınındayken bile Kuzey Kore tarafı hiçbir şey yapmamıştı.

Güney Kore yetkilileri ertesi gün Kuzey Kore’nin radarları çalışmamış da olabilir demişlerdi. Veya Pyongyang basit bir deyişle savaşmaya girmek istememişti denmişti.

Ama her iki olasılık da, radar sorunu veya ateş etmeme tercihi, Kuzey Kore’nin  ortaya çıkartmayı istedikleri korkusuz imajla çelişkiliydi.  

Sadece laf ve tehdit 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 236 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 107 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar