Kore’de sulh sohbeti, hem ümit, hem de şüphe içeriyor 

Geçen hafta Cuma günü, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki, tam 70 yıldır geçilmesi yasak olan bölgede, bir hafta evvel siyasi bir tiyatro oynanmıştı.  Birkaç ay evvel Kuzey Kore ile Güney Kore arasında...

Geçen hafta Cuma günü, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki, tam 70 yıldır geçilmesi yasak olan bölgede, bir hafta evvel siyasi bir tiyatro oynanmıştı. 

Birkaç ay evvel Kuzey Kore ile Güney Kore arasında nükleer çatışmanın ne tür belalara gidebileceği henüz bilinmiyordu. Kuzey Kore’nin lideri Bay Kim Jong Un ile Güney Kore’nin lideri Moon Jae In, 70 yıl sonra ülkeleri için sulh yapmaya çalışmakta idi. 

Sonunda her iki lider de birer sulh yaklaşımı yaklaşımının gündeme getirdiler. Gündeme gelen genel uzlaşmaya  “Panmunjom Declaration” adı veriliyordu. Uzlaşma birdenbire huysuz ABD Başkanı Trump’ın da ilgisini çekmişti. Çünkü Kore Yarımadası galiba nükleer silahlardan kurtulmuş olacaktı ve de bir sulh anlaşması gündeme gelebilecek, silahlar ortadan kalkabilecekti. Trump bile gidişattan çok memnundu. 

Trump sağa sola mesajlar gönderiyor ve de şimdi Kore’de gerçekleşecek olan yeni durum ABD’yi ve tüm vatan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar