Katar neden dışlandı?

Arap ülkelerinde spor geleneği dendiği zaman avcılık gündeme gelir. Bu yüzlerce yıllık bir gelenektir. Arap ülkelerindeki zengin şeyhler de avcılık için her türlü fedekarlığı göze alırlar ve...

Arap ülkelerinde spor geleneği dendiği zaman avcılık gündeme gelir. Bu yüzlerce yıllık bir gelenektir. Arap ülkelerindeki zengin şeyhler de avcılık için her türlü fedekarlığı göze alırlar ve şahin kovalarlar ki, 'houbara' denen özel bir yerel kuşu yakalayabilsinler. Houbara’nın eti afrodisiak olarak değerlendirilir, ancak bu kuş avlana avlana artık Arap ülkelerinde pek bulunamaz hale gelmiştir. Bu nedenle risk alınır ve Irak, İran, Afganistan ve de Pakistan’da da kuş avlanmaya gidilir. 

Basra Körfezi'nde aslında iki büyük ülke vardır. Doğusunda Suudi Arabistan ve batısında İran. Bu iki ülkenin, bir de temel din farklılığı bulunur. Din farkı önemlidir. Hepsi Müslümandır ama Suudi Arabistan Sünni ve de İran Şii’dir. 

Basra Körfezi'nde bir de küçücük bir ülke vardır: Katar! Ancak Katar 1970’li yıllardan başlayarak bağımsız ülke olup, global doğalgazın da üçte birini ürettiğinden nerede ise bölgenin en zengin ülkesi durumuna gelmiştir. 

Kata

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar