K. Kore füzesi ABD  topraklarına ilerliyor

Amerikan İstihbarat Teşkilatı'nın çeşitli unsurları bir araya gelip, Kuzey Kore’nin ne kadar zaman içinde ABD’nin kontinental topraklarına varabilecek bir füze yapmayı ve de bu füzeye de nükleer başlık...

Amerikan İstihbarat Teşkilatı'nın çeşitli unsurları bir araya gelip, Kuzey Kore’nin ne kadar zaman içinde ABD’nin kontinental topraklarına varabilecek bir füze yapmayı ve de bu füzeye de nükleer başlık takmayı becermesine ne kadar zaman kaldığı konusundaki son incelemeleri, huzur kaçırdı.

Son birkaç aydaki araştırmalara göre uzmanların yaptıkları hesaplar sürenin bir yılı aşmayacağını söylediler. Halbuki daha evvel dört yıl gibi bir zaman düşünülmekte idi. Ancak Kuzey Kore’nin bu yıl yaptığı son denemede atılan füze uzaya düz çizgi halinde 1.700 mil tırmandı ve sonra da keskin bir parabol çizerek karaya ulaştı. Eğer düz olarak atılsaydı, Alaska'yı ve hatta Hawai’yi vurmuş olacaktı. 

Son yapılan yeni incelemede Kim Jung-un adlı Kuzey Kore liderinin son derece kararlı olduğu da ortaya çıktı. Çünkü  Kuzey Kore liderinin teknisyenleri füze inşasında hızla ABD topraklarına nükleer etki yapabilecek hale gelmeyi başarıyor gibi.

Silahlı kuvvetler Başkan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar