İnsanlar için çok önemli Nobel ödülü!

Chicago Üniversitesi Profesörü Richard Thaler, bu yılın Ekonomi Nobel Ödülü’nü psikolojiden bazı önemli tezleri ekonomiye aktararak kazandı ve de 1 milyon dolarlık iktisat ödülü de ona...

Chicago Üniversitesi Profesörü Richard Thaler, bu yılın Ekonomi Nobel Ödülü’nü psikolojiden bazı önemli tezleri ekonomiye aktararak kazandı ve de 1 milyon dolarlık iktisat ödülü de ona verildi.  

Profesör Thaler, bir başka yazarla beraber ‘Nudge’ adlı bir kitap yazmıştı ve kitap insanların bazı kararları daha rasyonel davranarak vermeleri için nasıl teşvik edilebileceği konulu teziyle Nobel Ödülü’nü almış oldu. Thaler Chicago Üniversitesi’nde ekonomi ve davranış bilimleri profesörü. Kitabını yazarken de Harvard Üniversitesi’nde hoca olan arkadaşı Cass Sunstein’dan epey destek ve yardım almış. Profesör Sunstein ise Thaler’in ödülü almasının çok yerinde bir tercih olduğunu söylemiş.

İyi bir golf oyuncusu da olan Thaler, ödülü kendisine aktarıldığından itibaren de, parayı mümkün olan en irrasyonel şekilde harcayacağını da kuvvetle belirtmiş.

İktisat genelde insanların oldukça rasyonel davrandığını varsayan bir sosyal bilim dalıdır. İnsanların kararlarını d

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar