Fransa’da Benella vakası ve Macron!

Fransa’nın Başbakanı Emmanuel Macron, ülkenin Milli Futbol takımının Dünya Kupası’nın şampiyonu olmasından çok çok memnundu ama sonra işler değişti ve ilk başbakanlık yılında...

Fransa’nın Başbakanı Emmanuel Macron, ülkenin Milli Futbol takımının Dünya Kupası’nın şampiyonu olmasından çok çok memnundu ama sonra işler değişti ve ilk başbakanlık yılında çok ciddi bir sorun çıkaran bir vaka, Başbakanı ilk görev yılında iyice hırpalamaya başladı. Sonuç ne olur belli değil! 20 Temmuz’da Le Monde Gazetesi sorunları yazdı ve de sonunda Elysee Palace devreye girdi. Başbakan Macron’un en güvendiği bodyguard'ı Alexandre Benella, 1 Mayıs İşçiler Bayramı sonrasında ortaya çıkarılan olayların videosu nedeniyle işten çıkarılmak zorunda kaldı. 

Bay Banella, Macron’un başbakanlık adayı olduğu dönemde, güvenlikçisi olarak çalışmıştı. Banella sonunda Macron‘un güvenini sağlamıştı ve de sonunda önemli kamu vakaları için güvenlik ekibine alındı.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Banella, polislerin protestoculara karşı yaklaşımlarının incelemek üzere izin almıştı. O gün Paris’teki protestolar savaşa döndü ve de 283 kişi tevkif edildi. 

Ele geçirilen bir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar