FED bekleneni yaptı faizi artırdı!

ABD Merkez Bankası FED piyasada bekleneni yaptı ve kısa vadeli faizlerini çarşamba günü değiştirdi. Bu faiz artışı FED’in 2016 Aralık'tan bu yana yaptığı üçüncü faiz artışı...

ABD Merkez Bankası FED piyasada bekleneni yaptı ve kısa vadeli faizlerini çarşamba günü değiştirdi. Bu faiz artışı FED’in 2016 Aralık'tan bu yana yaptığı üçüncü faiz artışı oldu. FED’in kilit faizi şimdi yüzde 1 ila 1.25 arasında gerçekleşecek.

Yapılan bu değişiklik enflasyonun yükselmemesi ve ekonominin büyümesi konularında FED’in pek bir sorun görmediği anlamına geliyor. Nitekim FED Başkanı Bayan Yellen de bu faiz değişikliğinin yapılmasını FED’in bu yılki ekonomik büyüme ve işsizlik oranlarında yükseltme yapılmasından sonra gerçekleştirdi.

Yükselen faizler oldukça düşük de olsalar milyonlarca ABD vatandaşını etkilemekte. Faiz, konut alanlardan, kredi kartı kullananlara ve de tasarrufçulara kadar her kişiyi etkiliyor. Ama konut alımındaki ipotek faizleri hemen artmasa da daha sonra artar.

Bu arada FED daha evvel piyasaya likidite vermek için finansal kriz durumu öncesinde ve de sonrasında satın aldığı varlıkları da satmaya başlayacak.

Wa

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar