Eski ortak Schulz  Merkel’i kurtarıyor!

Angela Merkel‘in ikinci bir seçimden kurtulması ve de dördüncü defa Almanya Başkanı olarak göreve gelmesi, cuma günü gece geç saatlere, hatta sabaha kadar devam eden pazarlıklardan sonra bir kere daha gündeme...

Angela Merkel‘in ikinci bir seçimden kurtulması ve de dördüncü defa Almanya Başkanı olarak göreve gelmesi, cuma günü gece geç saatlere, hatta sabaha kadar devam eden pazarlıklardan sonra bir kere daha gündeme geldi. 

Merkel’in eski sosyal demokrat ortakları SDP, eylül ayındaki seçimden sonra, ortaklıktan geri çekilmişti ama bir gün önce, yani cuma sabahı bir kere daha ortak olmaya razı oldular galiba. Yeni durum Financial Times Gazetesi’nde cumartesi günü yer aldı ve Merkel’i de çok sevindirdi.

Sosyal Demokrat Parti’nin lideri Martin Schulz altı gün evvel koalisyonu reddettiği gibi, çözüm olarak  bir kere daha seçim yapılsın demişti. Fakat cumartesi günü Schulz bir kere daha karar değiştirdi, bir kere daha partisinin mensuplarına durumu anlatacağını açıkladı ve parti ortaklarına Merkel ile koalisyonu tekrar kurmak için anlaştığını gündeme getirdi.

Schulz sonra da 8 saat kadar süren bir pazarlıktan sonra yeniden Merkel ile ortak olmaya karar verdiğini de

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar