Elektrikli otomobil  ne zaman gelebilir?

Teknoloji ilerliyor ve de örneğin elektrikle çalışan otomobiller de galiba Batı’da sokaklarda artık. Ancak bazı sorunlar var ki, elektrikli arabaların talebinin hızla artmasına engel oluyor. Elektrikli arabaların şarj...

Teknoloji ilerliyor ve de örneğin elektrikle çalışan otomobiller de galiba Batı’da sokaklarda artık. Ancak bazı sorunlar var ki, elektrikli arabaların talebinin hızla artmasına engel oluyor. Elektrikli arabaların şarj olabilmesini sağlayan istasyonların sayısı az ama daha da kötüsü, şarj olma süresinin çok uzun olması problem. Bu arabaları kendi evinizde tüm gece şarj edebilirsiniz. Birkaç yıl içinde elektrikli otomobillerin şarj etmesi 10 dakikaya kadar inebilecek diyorlar ama şu anda ticari tesiste şarj etmek de oldukça uzun zaman istiyormuş.

İki ayrı şarj tipi varmış. Birinci tip denen şarj kabaca 1-1.5 kilowatt şarj yaparmış ama mesela Ford Focus’un birinci tip elektrikli arabası 30 saatte tamamen şarj olurmuş  ve fakat bu şarj da ancak 115 mil için yeterli imiş.

İkinci tip şarj ise profesyonel şarj aletiyle yapılırmış, bu tür araba 7-9 kilowatt arasında şarj yaparmış ve de tam şarj yapılması 5.5 saate kadar inermiş. 

Elektrik araba yapıcısı Tesla i

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar