Dünyanın durumu

Batı’daki ülkelerin birliğinin başı belada. Bu durum hem Avrupa, hem Amerika ve hatta hem de dünyanın tümünü zora sokabilir.    Amerika savaş sonrasında  Avrupa’yı ayakta tutabilmek için...

Batı’daki ülkelerin birliğinin başı belada. Bu durum hem Avrupa, hem Amerika ve hatta hem de dünyanın tümünü zora sokabilir.   

Amerika savaş sonrasında  Avrupa’yı ayakta tutabilmek için elinden geleni yapmıştı. 1940 ve 1950’li yıllarda AB ve NATO’yu doğurdu ve de soğuk savaşta Avrupa ülkelerinden, daha iyi güç ortaya çıkmasını sağladı. ABD bu gelişmeleri hem Avrupa ülkeleri, hem de kendi çıkarları için yapmıştı. ABD iki Dünya Savaşı’na girmek zorunda kalırken German-Franco düşmanlığını ortadan kaldırmak ve de Sovyet tehlikesinden kurtulmak için gerekenleri de yapmıştı. 

Ama bugün ABD ve Avrupa, giderek daha yabancılaşma durumundalar. Brüksel’deki Nato zirvesinden önceki 11 ve de 12 Temmuz toplantılarının havası çok kötü. Başkan Trump, Avrupalıları sadakatsız olmakla suçluyor. Avrupa’da Trump’ı eleştiriyor. 16 Temmuz’da Helsinki’de yapılacak diğer bir zirve toplantısında ise ABD’nin Rus tarafını kendi Avrupalı dostlarından daha fazla methetmesi pek mümkün. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar