Dünya ekonomisi nereye doğru gidiyor?

Son dönemlerde medyada ve uluslararası toplantılarda hem çok sayıda iyimser ekonomist, hem de çok sayıda kötümser ekonomist vardı. Dolayısıyla bu yıl ekonomilerin nereye gideceklerini belirlemek çok kolay...

Son dönemlerde medyada ve uluslararası toplantılarda hem çok sayıda iyimser ekonomist, hem de çok sayıda kötümser ekonomist vardı. Dolayısıyla bu yıl ekonomilerin nereye gideceklerini belirlemek çok kolay değil.

Ham petrol fiyatları ekimden sonra yüzde 40 civarında düşmüştü. Çin’deki yatırımcılar da hisse senetlerindeki düşüş sorunlarından dolayı da zordaydılar. Bono piyasalarında ABD uzmanları da, ABD faiz hadlerinin aşağıya düşeceği tezini gündeme getiriyorlardı.

Daha önce ABD Hazine Bakanı olan Lawrence Summers’a göre, finansal piyasalara baktığınız zaman önümüzdeki iki yılda resesyon olması mümkün gözüküyordu. Akademik iktisatçılar ise piyasalardaki her dalgalanmayı kriz geliyor diye karşılamıyorlardı.

Ama tabii çoğunluk 2018’de, ilkbahardan bu yana, global durumun kötüleştiğini gündeme getiriyordu, fakat gelişen ekonomilerdeki durum aslında pek de Arjantin kadar kötü değildi. 

Bu yıl global büyüme tahminleri aslında çok aşırı değildi. Geç

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar