Deliller Trump’ın emriyle halka açılıyor

Amerikan Başkanı John F.Kennedy 1963 yılında Kasım ayında Lee Harwey Oswald adlı “siyasi kaçık” tarafından öldürülmüştü. Ben o yıllarda yeni üniversite öğrencisi olmuştum....

Amerikan Başkanı John F.Kennedy 1963 yılında Kasım ayında Lee Harwey Oswald adlı “siyasi kaçık” tarafından öldürülmüştü. Ben o yıllarda yeni üniversite öğrencisi olmuştum. Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesinde o günlerde global siyaset çok konuşulurdu. Başkan Kennedy’nin ailesi de medyada yer alırdı ve hemen her ülkede tanınırdı. Doğal olarak da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinin yurdunda kalan “tıfıl” bizler de, Batı siyasetini yakından izlemeye çalışırdık.

Gene de çok iyi hatırlıyorum ki, Kennedy’nin öldürüldüğü günün gecesi Türkiye’de Kennedy cinayeti radyodan verildiğinde, tüm üniversite yurdundaki öğrenciler uyanmış ve günlerce Kennedy cinayeti tartışılmıştı. Ama cinayetle ilgili birçok gerçek de, ABD’de bile kamuoyuna anlatılmamıştı. 

Şimdi biliyoruz ki, 3000 kadar önemli sayılabilecek doküman 1963 cinayeti sonrasında kamuoyuna açıklanmadan arşive kaldırılmıştı. Böylece Kennedy cinayetinin tüm detaylarını tam öğrenmek mümkün olmamıştı. 

Şimdi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar