Çok iyimser tahminler yapmayalım 

Pozitif ekonomik büyüme tahminleri, topluma iyimserlik işaretidir ama, diğer taraftan da,  birden resesyon da geliverebilir.  IMF son dönemde yeni bir araştırma yayınlamış. IMF’in yeni araştırması der ki, bizim IMF...

Pozitif ekonomik büyüme tahminleri, topluma iyimserlik işaretidir ama, diğer taraftan da,  birden resesyon da geliverebilir. 

IMF son dönemde yeni bir araştırma yayınlamış. IMF’in yeni araştırması der ki, bizim IMF olarak kendi yaptığımız tahminler de dahil olmak üzere,  çok aşırı ve iyimser büyüme tahminleri, aşırılık sonucu, resesyon ve de mali sektör problemleri yaratır. 

IMF tarafından yapılan araştırmanın özetine göre, pozitif ekonomik tahminler, sık sık, hem kamunun hem de özel sektörün,  endişelenmeden, daha çok borç almasına yol açarak, sonunda büyük çapta borç kökenli ve büyümeyi hırpalayacak sorunlar yaratır. 

Araştırmayı hazırlayanlar tarafından yapılan incelemelere göre kısa dönemde “aşırı iyimserlik”, ilerdeki dönemlerde kısa dönemde pozitif sonuçlar gündeme getirebilir ama, diğer taraftan da ekonomiyi resesyona sokabilir, veya en azından resesyon olasılığını arttırabilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 232 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar