Çin, bağımsız Tayvan’ı sıkıştırıp duruyor!

Haritayı açıp baktığınızda Tayvan, Çin’den epey uzakta ve 23 milyon nüfusu olan, Manila’nın kuzeyinde, Hong Kong ve de Çin’in doğusunda kocaman bir ada olduğunu derhal...

Haritayı açıp baktığınızda Tayvan, Çin’den epey uzakta ve 23 milyon nüfusu olan, Manila’nın kuzeyinde, Hong Kong ve de Çin’in doğusunda kocaman bir ada olduğunu derhal görürsünüz.

Çin bu adayı kendi parçası yapmak hevesinde olsa da, ada hiçbir zaman Komünist Çin’in parçası olmadı, bağımsızlığını hiç kaybetmedi. 2016’dan bu yana Tayvan’ın başındaki lider Tsai Ingwen ise Demokratik Parti’nin başkanı olarak da bağımsızlıktan hiç vazgeçmedi, dolayısıyla komünizm hiçbir zaman Tayvan’da bulunamadı. Ama tabii Çin, Tayvan’ı Çin’in parçası yapmak için sürekli çalışıyor. Tayvan’ın Dışişleri Bakanı Joseph Wu, gazetecileri toplayıp, Çin Başkanı Xi Jinping’in martta yaptığı konuşmada Tayvan’ın Çin ile birleşmesi gerektiğini vurgulamasını eleştirmişti. 

Ülkenin 96 yaşındaki eski lideri Lee Teng Hui, 1996’da Tayvan’ın ilk demokratik olarak seçilmiş başkanı olarak, “Çin’in hedefi hiçbir zaman değişmedi!” demişti.

Başkan Tsai İngwen, sürekli olarak Çin’in Tayvan konusun

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 236 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 106 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar