AB’nin Trump gibi davranmasını istedi! 

İsrail Yöneticisi Benjamin Netanyahu, iki gün önce Brüksel’de bir ziyarete yaptı ve de Avrupa Birliği yöneticilerini, Donald Trump’ın peşinden giderek Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etmelerini...

İsrail Yöneticisi Benjamin Netanyahu, iki gün önce Brüksel’de bir ziyarete yaptı ve de Avrupa Birliği yöneticilerini, Donald Trump’ın peşinden giderek Kudüs’ü İsrail’in Başkenti ilan etmelerini istedi. 

Tabii Avrupa Birliği yöneticilerinden ve Dış Politika’dan sorumlu kişi olan Federica Mogherini, Netenyahu’yu ikaz ederek, böyle bir adımın hiçbir zaman atılmayacağını vurguladı. 

20 yıldır ilk defa bir İsrail Başbakanı Avrupa Birliği kurumlarını ziyaret etmişti. Ve de beklendiği gibi Netenyahu, birkaç önemli konu sonrası da, beklenen Kudüs konusunu gündeme getirmişti. İran konusu ve de Filistin ile sulh konusu konuşulduktan sonra da, İsrail ile Avrupa Birliği konusu gündeme getirildi. 

Litvanya Dış İşleri Bakanı Linas Linkevicius  “Avrupa Birliği ile İsrail ilişkileri artmalı!” dedi. Sonra da ekledi: “ Ama Trump tarafından yapılan Kudüs açıklamasının içeriği gibi, realiteyi anlama olmadan atılan adımlar, İsrail ile Filistin arasında sulh nedeni olamaz!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşsizlik İtalya'da bela 02 Ağustos 2019 | 230 Okunma Leyen işini değiştirince Lagarde da değiştirdi 28 Temmuz 2019 | 156 Okunma Almanya'da yapının değişimi için baskı giderek artmakta! 27 Temmuz 2019 | 235 Okunma Alman lider Ursula Leyen AB'nin zirvesine oturtuldu 23 Temmuz 2019 | 105 Okunma Çin'de 1992'den bu yana en düşük büyüme 19 Temmuz 2019 | 155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar